Változások a zenékben

A Just Dance minden év végén mutatja be legújabb játékát, közel negyven új tánccal, év közben pedig az Unlimited katalógus bővül újabb és újabb zenékkel.
Hosszú utat járnak be a készülő táncok: a zene kiválasztásától kezdve, a koreográfia elkészítésén keresztül, az utómunkákig. A végleges megjelenés előtt lehetnek még változások, akár a táncban, akár a zenében. Épp ez történt most is.

A Just Dance 2021 egyik koreográfiája egy másik zenére készült, még a felvétel közben is arra táncoltak a táncosok. DJ Absi Yameen Yasar zenéje a Just Dance megbízásából hozták létre, ugyanis a Ubisoft nem rendelkezett a megfelelő használati jogokkal. Ezért is van az, ha rákerestek az előadó nevére, nagyrészt csak a Just Dance-hez köthető tartalmak jelennek meg.
Eredetileg Orgonite-től a Habibi Yaeni-re készült a tánc. Az eredeti videóklip és a játék témája hasonló, illetve mindkettőben két női táncos fogja közre a férfi táncost.
Az alábbi videón megnézhetitek, hogy milyen lett volna az eredeti elképzelés a gyakorlatban.

Ez pedig az alternatív tánc az eredeti zenével:

Nem ez az első, hogy ilyen csere történik. A Just Dance 2014-ből ismert Nitro Bot tánca eredetileg a Robot Rock-ra készült a Daft Punk-tól.