Mi a Just Dance?

A Just Dance a nevéből adódóan egy zenés-táncos játék, amelyben a különböző koreográfiákat kell a lehető legtökéletesebben eltáncolni. A mozdulatokat a konzol kamerája/érzékelője vagy az okostelefonunk érzékeli és pontozza. Minden mozdulatnál láthatunk visszajelzést, amely lehet X, OK, GOOD, SUPER vagy PERFECT, illetve sikeres Gold Move-ok esetén a YEAH szócska jelenik meg. Minél pontosabb egy mozdulat, annál több pontot kapunk. Minden 2.000 pont után jár egy csillag, 11.000 pont felett SUPERSTAR, majd 12.000 pont felett a MEGASTAR rang jár az ügyességért.

Just Dance Unlimited

A Just Dance rajongóknak nem kell egy egész évet várniuk, hogy új táncokat kapjanak, de lassan CD-t sem kell cserélniük. Az Unlimited egy interneten keresztül elérhető rendszer, amelybe rendszeresen érkezik új és visszatérő tánc is. Az Unlimited Exkluzív táncok csak az online szolgáltatás része. A visszatérő táncok pedig egy korábbi Just Dance játékban debütáltak már. Az Unlimited része minden újabb Just Dance játéknak (JD 2016+). A szolgáltatás igénybevételéhez stabil internetelérésre, új generációs konzolra (Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch), illetve érvényes előfizetésre van szükség, amelyet havi, 3 havi vagy éves formában lehet kiváltani, azonban minden játékhoz jár egy hónapnyi ingyenes Unlimited elérés.

World Dance Floor

A World Dance Floor (WDF) a Just Dance online táncparkettje. Táncosok a világ bármely pontjáról csatlakozhatnak, hogy egymás ellen versenyezzenek vagy épp együtt győzzék le a Boss-t, a digitális főellenséget, amelyet magas pontszámot elért táncokkal lehet legyőzni. A WDF a nap 24 órájában elérhető. 5 különböző eseményen vehetünk részt, amelyek véletlenszerűen váltakoznak.

Song Vote: Két táncra szavazás indul, amelyre az online táncosok szavaznak. Amelyik táncra több szavazat érkezik, az lesz a következő.
Tournamets: Online verseny, ahol mindenki csak magára számíthat.
Team Battle: Az online játékosok két csoportba kerülnek (kék és piros csoport), ahol össze kell dolgozni. Az a csapat győz, amely tagjai több csillagot gyűjtenek.
Beat The Boss: Az online játékosok közösen próbálják legyőzni a Boss család valamelyikét. A sikeres győzelemért a lehető legtöbb csillagot össze kell gyűjteni az adott táncban.
Happy Hour: Egy órán keresztül Unlimited zenékre táncolhatsz, akár előfizetés nélkül is!

 

Playlist (Lejátszási lista)

Lehetőség van előre összeállított Playlist teljesítésére, amelyek között szerepel rövid edzés program, csak duó és csak egyszerű táncok lista is. Természetesen saját listát is lehet kreálni a kedvenc zenékből, koreográfiákból.

Kids Mód

A Just Dance készítői nem feledkeztek meg a legfiatalabbakról sem. A Just Dance 2018 óta van egy elkülönített rész, amelyben csak gyerekbarát táncok vannak. Ebbe beletartoznak a zenék, a karakterek és a koreográfiák, hogy a kicsiknek is ugyan olyan öröm legyen a tánc, mint nekünk. Ezen felül nagy segítség azok számára, akik  szeretnék megtalálni gyermekiknek a megfelelő táncokat, amelyek könnyen megtanulhatóak.

Bővebb információ a videóban:

Just Dance 2020 Demo

Lehetőség adódik kipróbálni 2 táncot, mielőtt megvásárolnánk a játékot. A Talk és a Kill This Love a két legalkalmasabb tánc, hogy ráérezzünk a játékra.

Gift Machine és Mojo

A táncolások alkalmával játékbeli fizetőeszközt szerezhetünk, amelyet Mojo-nak hívnak. Az összegyűjtött Mojokat a Gift Machine-ba ,,bedobálva” tudjuk elkölteni. Minden 100 Mojo után kapunk egy labdát, amelyben lehet Avatar, Skin, Alias vagy épp a matrica album egy darabja.

A napi kihívások teljesítésével pedig extra Mojo-ra lehet szert tenni.

Kódok beváltása

A Just Dance készítői nem adják olyan könnyen a táncokat, az újabb játékokban (JD 2018+) vannak rejtett táncok, amelyek feloldásához egy kód szükséges.

A táncokat az alábbi módon lehet aktiválni:

1., Lépj be a Profile részbe
2., Kattints a Settings-re
3., Keresd meg a Redeem Code lehetőséget
4., Írd be az alábbi kódokat a megfelelő játékba

2018: ,,dance” – Sugar Dance
2019: ,,dancepgw” – Fire On The Dancefloor
2020: ,,extrajustdancesong” – Get Busy
           ,,happy10years” – High Hopes

Just Dance Controller App

Az új generációs konzolokon (Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch) lehetőség adódik, hogy az okostelefonunk pontozza a mozgást. A készülékre le kell tölteni a Just Dance Controller alkalmazást, amely elérhető Android és iOS operációs rendszereken. Játék közben a jobb kezünkben kell tartani a telefont. Legfeljebb 6 készülék köthető egyszerre egy konzolhoz.